De ce e greu sa vinzi in Romania?

Toată lumea se plânge că lumea nu cumpără, că nu înțelege.

Oamenii zic că serviciile și produsele lor sunt de calitate. De ce nu reușesc să vândă?

Pentru că angajează inapți. Pentru că cei care se auto-declară experți în vânzări, marketing sau social media sunt defapt 0.

Mailul de mai jos e exemplul perfect. Șeful angajează oameni de vânzări. Acești oameni nu știu ce sunt alea reguli de vânzări, contacte, cold-contacting sau termeni din ăștia expirați.
Ei stau frumos la birou 8 ore, pe calculator și trimit sute de emailuri. Când întreabă angajatorul de ce nu vinde nimic, el răspunde foarte simplu:

”Am contactat 200 de firme săptămâna trecută, nici una nu e interesată”.

Așa devin vânzările grele.

Uite cum trimite un prim email o firmă românească:

Fără subiect interesant, fără un salut, fără măcar să îmi zică de unde are emailul meu.

Mondotrans

4 thoughts on “De ce e greu sa vinzi in Romania?

 1. Eh, exagerezi .. sunt sigur ca daca deschizi imaginea aia e acolo o formula de salut, ceva (daca nu ma insel, scrie cu mov, nu vad prea bine ca e mica poza).

  Probabil ca tot in poza sunt scrise jos datele de contact, probabil si nr de inregistrare cum ca au voie sa prelucreze date cu caracter personal. Oricum, nu o sa-ti zica nimeni de unde are emailul tau, in cel mai bun caz (asta e obligatoriu si din cate observ lipseste in cazul asta) o sa-ti puna un link de unsubscribe, daca cumva e newsletter.
  Mai nou asa se trimit newsletter-urile, sub forma de imagine, pentru ca e mult mai usor sa formatezi textul si ai sanse mai mare sa nu ajunga in spam.

  In cazul in care ma insel, imi cer scuze 😀

 2. Problema e ca nu este newsletter. E pur si simplu oferta lor (cu preturi cu tot).

  Si pe langa asta, de unde stiu ca e sursa sigura daca nu ma saluta, nu se identifica (“Salut sunt X de la Mondo, va trimit pentru ca…”) si nu ma suna in prealabil?

 3. Bine, hai ca deja exagerezi .. asta e reclama in masa, un fel de spam. Daca chiar isi imaginau ca esti interesat de serviciile lor, te sunau. Probabil nici ei nu stiu de unde au emailul tau, nici cum te cheama. Pur si simplu isi fac reclama.

  Nici eu nu inteleg de ce cand gasesc fly-ere sub stergatorul de la masina nu scrie pe ele “Salut Catalin, sunt x de la y si ti-am lasat fly-er bla bla .. ”

  Mai gasesc din cand in cand unele cu ceva date de identificare, dar nu scrie decat numarul de la masina si pana cand trebuie sa platesc 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: