Cel mai de succes video din lume

Cred că poate fi numit și așa. Cel mai viral video din lume, confirmat și de Mashable cu peste 100 de milioane de vizualizări în 7 zile este și va fi un film de social responsability.

Povestea e interesantă și Invisible Children e un proiect frumos. Dar eu sunt sigur că impactul mare care l-a avut online nu va avea foarte mare efect în offline. Kony, subiectul principal al filmulețului nu va fi prins pentru că a devenit viral. Cel puțin asta e părerea mea.
Intrarea Americii în Uganda ca și forță militară nu depinde de acest filmuleț. Dar cred că e ocazie bună pentru ei ca să îl ia ca motiv ”comercial”.

În fine, suntem prea mici și prea departe ca să știm ce se decide la Casa Albă. Dacă sunt interese financiare sau strategice credeți-mă ce orice țară este în pericol de exploatare…

Ați avut răbdare să vă uitați la tot filmulețul?

7 thoughts on “Cel mai de succes video din lume

 1. Din pacate tot acest tam-tam cu proiectul KONY nu e altceva decat o fatada pentru intere economice … si noi metode de control la nivel mondial. Totusi poate iese si ceva bun din asta, desi … ma indoiesc, sincer.
  Interesele sunt prea mari, si jocurile se fac la nivel prea inalt. Chiar daca e destul de evident ce se intampla defapt, toata lumea merge cu valul si … crede, sau vrea sa creada.
  Teoretic e destul de simplu: de ce pana acum nu au fost interesati americanii de Uganda? Sau de ce in Somanlia inca se moare de foame?

 2. 1. In Uganda nu exista resurse strategice.
  2. in Somalia nu exista resurse strategice.
  3. Americanii duc un razboi economic pentru asigurarea resurselor strategice. China la fel, Rusia la fel, UE la fel. Normal ca acest individ nu e o prioritate.. el e un psihopat care se joaca acolo pe tarlaua lui cu destinele unor oameni neimportanti politic.

  Dar Kony e acum mult mai mic decat acum 5-6 ani.. Armata aia de copii mai numara cateva sute si se ascunde prin jungla Africii Centrale. Ugandezii l-au fugarit vreme de multe luni. Si probabil la un moment dat o sa dispara in anonimat si uitare odata cu cei 30.000 de copii furati, violati si ucisi. Ideea e ca daca Curtea Internationala de la Haga – care nu functioneaza cu prioritati economice – simte ca are sustinere publica poate face presiuni politice mai reale pentru capturarea lui. Asta zic eu ca ar fi un avantaj din popularizarea filmului ala. E clar ca exista si un unghi mai obscur asupra motivatiei realizatorilor. Ramane de vazut.

 3. 1. Uganda – has substantial natural resources, including fertile soils, regular rainfall, and sizable mineral deposits of copper and cobalt. The country has largely untapped reserves of both crude oil and natural gas.
  – Pe langa rezervele imense, tara e in topul datornicilor globali. Deci exista si scuza si motiv 🙂

  2. Somalia, numai uitandu-ma la harta lumii imi dau seama ca este un imens port care poate fi folosit pentru intermedierea schimburilor de marfuri in emisfera lor. Deci aici nu se pune problema de resurse, doar de asezare strategica 🙂

  3. Da – toata lupta asta pentru asigurarea resurselor e o lupta pe termen lung. Si va fi pe mentalitatea – Survival of the fittest

 4. Ok, sincer mi-a fost lene sa caut asa ca mi-am muscat un pic limba.. dar problema care se pune e asta: e gresit sa-l scoti din joc pe kony chiar daca nu e decat o umbrela mediatica pentru niste interese lucide in zona aia? eu zic ca nu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: