Un exercitiu de imaginatie

Acesta este un pamflet debitat de mine. Nu am nici o culoare politică, nu încerc să îndoctrinez pe cineva politic!
Evolutia revolutiei
Să zicem că pică Băsescu. Se retrage și fuge organizat cu un elicopter ascuns într-o bază militară.

Bun. Foarte bine. Bravo băieți, suntem mândri de voi.

Aici avem 2 variante, alegem pe una mult mai puțin probabilă să o discutăm.
Varianta probabilă e că o să avem opoziția în rol de conducători și am rezolvat o treabă.

Acum avem varianta mai puțin probabilă
Revolutia castiga
Se ridică câțiva zeci de oameni din fiecare oraș care să ne reprezinte după căderea lui Băselu. Oameni simpli fără averi mari, care au pregătiri de la electrician, mecanic, avocat la garbage manager și până la profesor.
Reușim să organizăm un fel de Guvern, o adunare populară care să fie curați și cu intenții serioase.

În momentul ăsta, noi nu mai avem nici un fel de legături internaționale. De bine de rău, România înainte să îl dea jos pe Băselu avea totuși o anumită stabilitate, fie și ea relativă. Acum, fiind un popor răsculat, foarte puțin investitiori ar mai veni la noi în țară. Suntem niște oameni pretențioși, slab pregătiți, deși viitorul e asigurat, au rezultate excelente la BAC…străinii nu mai vin!
Acum, nu se știe ce o să se întâmple.

Nu-i problemă, ne-o luăm diplomatic în falcă câțiva ani și ne revenim în fața UE. Trebuie doar să strângem cureaua puțin, măcar câțiva ani. Importăm mai puțin, producem mai mult, exportăm tot ce avem mai bun ca să facem bani. În câțiva ani sigur plătim tot și o să fim o țară liberă. Stai, că parcă am mai făcut asta…

Rezolvăm o treabă care pe noi ne doare, CORUPȚIA. Uai, o să fie grozav. Nu o să reușim niciodată să o eradicăm, dar în primul an, ipotetic vorbind, economisim statul de 200 de milioane de euro din țepe.
Revolutia castiga
Super bine! Avem 200 de miloane de euro economisiți din corupție! Ce facem cu ei?
Păi având în vedere că am eradicat toată clasa politică și oamenii care au venit sunt simpli funcționari sau muncitori, presărați pe ici pe colo cu câte un inginer, întâmpinăm o problemă.
Nu știm ce face cu ei. Autostrăzi, infrastructură, salarii, pensii, sănătate?
Dacă ne gândim bine, 200 de milioane de euro împărțiți la 20 de milioane de locuitori sunt…. 10 euro de persoană? Ce facem cu 10 euro de persoană?….

Și povestea continuă în capul meu. Continuarea și exemplele sunt sigur că le aveți deja formate în minte. Puteți fiecare dintre voi să imaginați poate mai bine ca mine ce vom face.
Nu știu care e mesajul pe care vreau să vi-l transmit. Știu doar câteva chestii pe care le-am învățat în viață

1. Fiecare cu treaba lui. Dacă tu ești salahor, fă bine ceea ce trebuie să faci.
2. Dacă ai ales sau te-ai hotărât să faci ceva, ține-te. Eu nu am votat cu Băsescu. Dacă eu aș ieși acuma în stradă, ar însemna că nu respect decizia a 5 milioane de oameni de acum 3 ani.
3. Și eu plătesc taxe din venitul lunar. O grămadă chiar. Dar nu am timp să ies în stradă să mă plâng. Mai bine mă duc și încerc să îmi fac treaba cât mai bine ca să fac bani. Nu să cer bani🙂

8 thoughts on “Un exercitiu de imaginatie

 1. 2. Dacă ai ales sau te-ai hotărât să faci ceva, ține-te. Eu nu am votat cu Băsescu. Dacă eu aș ieși acuma în stradă, ar însemna că nu respect decizia a 5 milioane de oameni de acum 3 ani.

  Si eu cand eram mic imi doream sa ajung astronaut dar timpul trece si dorintele se schimba 🙂

  3. Și eu plătesc taxe din venitul lunar. O grămadă chiar. Dar nu am timp să ies în stradă să mă plâng. Mai bine mă duc și încerc să îmi fac treaba cât mai bine ca să fac bani. Nu să cer bani

  Ooooo .. Te rog, nu si tu ..

 2. N-as fi comentat nimic la articolul asta, fiecare e liber sa faca ce vrea si nici nu sunt in masura sa imi dau cu parerea, dar cand am citit punctul 3 am avut un flash cu postarea unuia, nu merita sa-i dau nume, ce scria ca el nu iasa in strada deoarece manca de 3 ori pe zi si scrie de pe laptop ..
  Daca nu este in aceiasi directie punctul 3 imi cer scuze, am inteles gresit 🙂

 3. Știi ce e ciudat? Toată lumea vorbește despre anul de glorie 2008. Pe oricine ai întreba, îți va spune ”Pfuuu… ce bine câștigam în 2008”, ”Ce concediu am făcut în 2008” etc. Acum te-ntreb… cine conducea în 2008? 🙂

  Nu sunt fană Băsescu, nu sunt fană a nimănui… dar mi se par ipocrite unele ieșiri.

 4. Nu stiu cat de revelanta e chestia asta cu 2008. Stiu doar ca mai mult de jumate din oameni nu au iesit pentru Arafat sau Basescu. Fiecare are alta vendeta personala

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: