Ajutati-ma si de data asta

Ajutati-ma si de data asta Mi-am dat seama că până acuma m-am tot consultat cu voi (1,2 și 3) așa că voi continua pe linia asta pentru majoritatea achizițiilor la care am nevoie de o părere.

V-am ascultat sfaturile și nu ați greșit. Kindle-ul e cea mai bună investiție personală din ultimii ani, trepied-ul e ușor, fain și a venit și cu gentuță.

Acuma am o problemă de logistică. Am dat jos de pe internet ca un maniac aproape 30 de giga de cărți, pozele care le-am făcut din 2004 încoace se apropie de 100 de giga și o grămadă de alte informații și fișiere de care mai am nevoie îmi țin ocupat laptopul și calculatorul.

Și am ajuns la 2 variante: una simplă, să îmi iau un hard extern de 1TB sau chiar 2TB. Aștept recomandări dacă v-ați luat recent hard extern.
A doua variantă ar fi un NAS. Alin mi-a băgat-o în cap, mi se laudă des despre cât e de mulțumit și fericit cu el. În principiu nu cred că vreau să îmi hostez eu blogul, sunt mulțumit de Webfactor și nu sunt atât de calic! 🙂
Dar NAS-ul știe mai mult decât doar FTP și poze. Puteți citi mai multe despre el aici.

Ce să fac? Să rămân pe simplu, adică un hard extern mare sau să îmi țin un fel de server acasă? Varianta cloud pentru cantități din astea o exclud momentan.

Ca rezumat:
1. Dacă cunoști, recomandă un hard extern de 1TB sau 2TB convenabil.
2. Hard Extern sau NAS?
3. Dacă nu astea 2, varianta 3?

3 thoughts on “Ajutati-ma si de data asta

  1. NAS. Asta daca nu vrei sa ajungi ca mine, cu 2 hdd-uri externe pline iar apoi sa iti comanzi NAS 🙂
    Iti recomand Synology, ar fi frums unul 2 bay ca sa ai backup prin RAID 1

    1. Hristos a inviat! Multumesc pentru recomandare. Pe termen lung probabil ca e mai convenabil NAS-ul, dar in momentul asta nu cred ca am mai mult de 200 GB pe care sa ii am backup in mai multe locuri. Mai contemplam putin 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: