Giro Pizza, etapa de la Budapesta

Nu am apucat să vă povestesc despre excursia noastră scurtă la Budapesta. Printr-o conjunctură foarte fericită, eu și Anca am ajuns să fim în juriul la calificările europene pentru campionatul european de făcut pizza, eveniment organizat de o revistă culinară, Pizza E Pasta.

Ce să mai, a fost atât de mișto și atât de gustos că pur și simplu mi-a schimbat total părerea despre pizza. Deși am mai fost prin Italia și am mâncat pizza bună, cei care au participat au fost maeștri. Majoritatea au localurile lor, în Italia ori în Ungaria sau sunt pizzeri în localuri celebre din Italia.

Sunt oameni pentru care meseria asta este o pasiune, participă la concursuri, au rețetele lor și consideră activitatea lor un… sport de performanță.

Pizzele finaliste au fost diversificate, de la pizza cu ficat de gâscă la spanac sălbatic și carne de cal. Carnea de cal a fost o premieră pentru mine și pot să zic că nu are nici un gust, e doar potențiator pentru restul din jurul ei.

Premiul cel mare a fost un ceainic branduit și un loc în grupele campionatului european, câștigat culmea de un ungur la prima participare.
Restul au fost tot cadouri de la sponsorul principal, le 5 stagioni (producător de făină pentru pizza) și încă câteva locuri pentru CE de pizza.

Ca și fapt divers, concursul Giro Pizza este chemat și sponsorizat la evenimente și expoziții pentru că e spectacol și atrage oameni. Mai jos am pus poze și un filmuleț cum se prepară spectaculos aluatul pentru pizza.

[nggallery id=5]2 thoughts on “Giro Pizza, etapa de la Budapesta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: