Fii remarcabil

Andre AgassiM-am apucat serios de citit. După ce am terminat în 2 zile aproape 3 sfert din Socialnomics (aveam un sfert din ea citită), m-am apucat de cartea lui Andre Agassi, Open.

E grozav tipul. Sunt un mare fan, am început tenisul urmărind-ul pe el și pe Sampras. E impresionant cât de personal și direct a putut să scrie cartea asta.

În fine, altceva vreau să povestesc. La un moment dat când avea aproape 10 ani, taică-său l-a convins pe Ilie Năstase să joace puțin cu copilu’. Taică-său fiind racordor a reușit să convingă mai mulți jucători să facă asta – Jimmy Connors, Borg, etc.

Deci a început să joace cu Năstase. Copil de mingi la joaca dintre ei, o fetiță de vârsta lui de care el era îndrăgostit.
Și de aici, vă extrag din text:

As Năstase and I hit, Wendi(feblețea lui Agassi) watches from the net post. I’m nervous, Năstase is visibly bored – until he spots Wendi.
Hey, he says. Is this your girlfriend, Snoopy? Is this pretty thing over here your sweetheart?
I stop. I glare at Năstase. I want to punch this big, stupid Romanian in the nose, even though he’s got two feet and 100 pounds on me[…]
Then Năstase makes yet another wisecrack about Wendi, and that’s it, I can’t take it any more. I drop my racket and walk off the court. Up yours, Năstase.

Năstase a fost și este unul dintre cei mai mari jucători ai lumii la tenis. Unul dintre motivele pentru care a avut atâta succes a fost bravarea de care a dat dovadă. A fost remarcabil. Are personalitate, fie ea de câcat sau nu. El este Ilie ”Nasty” Năstase. Primul număr unu mondial din lume. Dați-mi voie să îl respect și să îmi placă.

13 thoughts on “Fii remarcabil

 1. Cel mai amuzant din toata cartea e cum incearca sa explice el ca defapt uraste tenisul si nimeni nu-l crede dar si cum a cunoscut-o pe Steffi Graf si pregatirea pentru „marele dans” .. care din pacate nu a mai avut loc :))

 2. Să fi fost Năstase cândva un mare jucător de tenis, dar acum e doar un şovinist bătrân, afirmaţiile căruia stârnesc ruşine în oricare români cu un minim de bun simţ.

 3. Ilie Năstase: „Ştiţi ce aş fi făcut eu dacă eram preşedintele României? I-aş fi trimis pe ţigani în Harghita, că oricum acolo sunt foarte mulţi maghiari şi vreo 12 români. Le-aş crea condiţii. În felul acesta s-ar schimba şi componenţa etnică a zonei.”

  Eu personal nu cred că afirmaţia de mai sus (şi altele similare care îi aparţin) sunt agreabile în Europa secolului al 21-lea şi demne de spiritul fairplay-ului care are trebui să călăuzească un aşa numit „mare sportiv”.

 4. Dacă ţi se pare ca un astfel de om merită apreciere care îndeamnă numai la ură care nu are la bază nici o faptă reală, atunci respectă-l în continuare. Eu am f mulţi sportivi sau artişti pe care nu dau 2 bani ca oameni sau caracter uman dar recunosc ce au reuşit în carieră. Năstase e un astfel de (fost) sportiv. Acum e o paiaţă care se laudă cu un fals naţionalism

  Dacă te marci cu instigare ieftină de ură contra unei populaţii anume, atunci mai bine nu te (mai) remarci. Şi rămâi cu sportul

 5. @Aron asa cum a spus si Daniel, tipu are personalitate, are tupeu sa zica lucrurilor pe nume (asa cum s-a vazut si in citatul din carte) si doar a spus cu voce ceva ce multi simtim in adancul sufletelor noastre 🙂

 6. @Nebunia: Ceea ce tu numeşti personalitate şi tupeu nu este altceva decât pură dobitocie, care îşi are rădăcina într-un un sistem de nonvalori vadimtudoriste bazate pe incultură şi ură faţă de alte etnii. Mă întristează faptul că, după cum subliniezi şi tu, mulţi cetăţeni ai acestei ţări gândesc în mod asemănător. Cred că un om de talia lui Năstase ar trebui să fie un model de civilizaţie pentru popor, nu un portavoce al celor mai întunecate ideologii de lumea a treia.

 7. @Aron: tot timpul era mai uşor să te identifici cu masele mari ignorante decât să încerci să le educi sau să le arăţi un exemplu pozitiv. Nu se rentează dacă vrei doar popularitate. Domnul Năstase ştie demult că raportul popularitate/efort este cel mai mare dacă scoate cartea falsului naţionalism

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: