Timisoara, spune-mi cine esti

Bastion TimisoaraMă apucă pandaliile când mă mai întreabă unul altul despre Timișoara. Am ceva prieteni din America care ar vrea să facă un Eurotrip și să treacă și pe la mine, dar nu reușesc să găsească nimic organizat.

Mă tot întreabă despre istoria orașului și eu am foarte puține să le zic. Dan mi-a oferit câteva informații la Prin Timișoara care le mai repet, dar în rest?

OK, Bastionul s-a renovat, e foarte frumos dar ce știm despre el? Avem câteva poze cum arăta înainte, dar în rest?
Poți să afli doar din zvonurile care ziceau că ascundea comorile lui Maria Therezia și că Imperiul Habsburgic a avut o anumită teamă să îl dărâme?

Și restul? Avem o grămadă de chestii, care poate nu sunt la nivelul Vienei sau Pragăi, dar suntem și noi acolo, vechi și puțin ruginiți.

Mă gândesc foarte serios să convoc TM99blog și să încercăm să facem ceva frumos. Nu complicat, nu aducător de bani, dar ceva simplu și frumos.

Ce ziceți?

18 thoughts on “Timisoara, spune-mi cine esti

 1. In urma cu cateva zile discutam cu Otilia si Alin sa mergem la cei de la Info Centrul Turistic si sa platim pt un tur al orasului ca sa vedem ce vad strainii atunci cand vin in Timisoara.

  Cat despre facut ceva frumos pt oras, i`m in 🙂

 2. Cu “Timisoara noastra” am incercat sa mai facem putina lumina, dar un eveniment pe an nu e de ajuns. Bani sunt, ca primaria ne sustine, avem niste fonduri alocate deja, dar pentru un proiect inexistent, ca a treia editie de Timisoara noastra nu va mai fi, au fost suficiente doua.
  Problema nu e ca nu se face, problema e ca sunt prea putini interesati. Cine locuieste in Timisoara e prea adancit in problemele zilnice, romanii nu prea vin in vizita pe aici, iar strainii nu citesc bloguri in romana 🙂

 3. Bun, good input.

  Site in engleza, contactat fotografi care au deja poze cu obiecte turistice mai putin cunoscute, 2,3 persoane care sa stie un pic de istorie si sa aseze cuvintele frumos ca un articol.

  Altceva?

 4. Site bilingv, musai. Excursii si in imprejurimi, o data la 6 saptamani, cu un ghid+un istoric+un fotograf. Apoi editorii de content nu tre sa stie neaparat isorie, dar tre sa aiba acces la arhive, acolo sunt comorile, nu pe google. Mai am idei, dar ti le zic in particular :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: