Sistemul de sanatate romanesc

Suni la doctor si întrebi ce acte îți trebuie pentru concediu medical.

1. Constatare de la un doctor (un fel de trimitere) că suferi de boala X.
2. Adeverință de la locul de muncă.

Luni dimineața la 8, în plina desfășurare de rubeolă, am fost la Secția de Boli Infecțioase să fiu examinat.
Doctorul îmi zice: OK, ai boala x, să nu ieși din casă că ești foarte sensibil, nu sta nici pe lângă unul care e răcit că sistemul tău imunitar e la pământ. OK, și atunci de ce mă aflu în secția de boli infecțioase cu alți oameni care au probabil alte zeci de boli?

Trecem peste, nu murim din fericire (încă nu se știe, dar să zicem)

Sunăm la angajator, om bun, trimite prin email adeverința ca să nu trebuiască să ieșim din casă. Săru’mâna, am salvat un slalom printre viruși.

Mergem personal la doctor ca să primim actele pentru concediu medical pentru că, nu-i așa, trebuie să semnăm. Ni se zice că nu e bună adeverința că nu scrie câte zile de concediu mi-am mai luat anul ăsta pentru medical, răspund că nu mi-am luat, primesc răspuns că nu contează. E OK totuși, pot să îi aduc când revin la birou. Deci degeaba i-am ambalat pe toți la birou să îmi elibereze.
Înmânăm trimiterea de la doctor, ni se zice că nu îi trebuie neapărat dar e bine pentru mine că am luat. Înjurăm în barbă, aruncăm cu fulgere peste jumătate din oraș, ne calmăm. Am primit actul
Mergem să scanăm ca să trimitem la angajator, citim mai bine actul, era pe numele și cnp-ul altei persoane care îl cheamă aproape la fel.

Sunăm, ne întoarcem din nou la doctor, mai aruncăm puțin cu rubeolă prin birou. Ne scoate alt act, când să ieșim din birou, citim adresa – Oradea. WTF.

Rădem, glumim – hai că mă grăbesc să ajung la Oradea să îmi treacă boala, mi se face alta. O zi aproape pierdută prin oraș ca să fac un act.

Și de ce ne mirăm că unii mor de boli stupide?

3 thoughts on “Sistemul de sanatate romanesc

  1. În condiţiile în care ai o boală contagioasă, tu nu trebuia să ieşi din casă ci să trimiţi pe altcineva, prieten, iubită, familie. Nu avea ce să comenteze.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: