Roma trip

Ne-am întors din Roma, după 4 zile pline și extraordinare. Pot să zic că a fost cel mai… umblat concediu pe care l-am făcut. În medie ne-am plimbat prin Roma cam 25 de km pe zi. E mult, e puțin? Depinde probabil de om.

Ca și în celălalte excursii la Budapesta, Praga sau Paris o să trag câteva concluzii și sfaturi pentru cei care vor vizita Roma în viitorul apropiat.

Transportul
Deși au fost curse din Timișoara, am ales Budapesta pentru varietatea zilelor în care puteam pleca și întoarce. Plus că a ieșit mai ieftin.
Aeroport – Roma și înapoi sunt mai multe companii de bus-uri, de la care poți să iei tichet pe loc sau online. Pe site-ul aeroportului Fiumicino sunt toate și le poți contacta.
Mai este și trenul, care pleacă chiar de lângă, dar e mult mai scump. Mai este și taxi-ul dar care e mai scump. Orientativ – Bus 16 euro – dus/întors, Tren 30 de euro – dus/întors, Taxi 90 de euro – dus/întors.
Transportul în comun prin Roma
Vezi că metroul față de alte orașe mari are program foarte scurt, noi am prins ora de închidere 21:00. De obicei e 23:00 sau 23:30. Autobusurile sunt aproape non stop și destul de dezvoltat sistemul. Toate bilete sunt 1 euro, pentru pachete poți studia site-ul aici.
Cazare în Roma
Cazarea în Roma este în principiu scumpă. Față de alte capitale am găsit mult mai greu locații cu raport calitate/preț echilibrat. Unde am stat noi era deschis de cam 2 săptămâni, mobilat la Ikea și la 5 străzi de Vatican. Dacă mergeți în viitorul apropiat, chiar recomand Residenza Rioni
Obiective turistice în Roma
Este foarte mult de vizitat. Fă-ți neapărat plan dinainte ca să îți ajungă cât stai. Trebuie să știi că e un oraș în care sunt peste 1000 de biserici și la fiecare colț este o ruină cu o semnificație pentru Imperiul Roman.
Restaurantele și mâncarea în Roma
Noi am mâncat la 5 localuri diferite în 4 zile, toate găsite la întâmplare. Nu am avut nici o problemă. Bucătăria italiană este ușoară, simplă și foarte interesant aromată. Nu ai ce să greșești. Toți știu engleza și sunt foarte zâmbăreți. S-a schimbat mult din punct de vedere al ambianței în restaurante față de ce am văzut acum 7 ani.
Seara prin oraș
Mulți oameni m-au întrebat și mă mai întreabă. Răspunsul meu este NU – Nu este periculos să te plimbi ca și turist prin Roma noaptea. Sunt sigur că unele zone sunt rău famate sau pline de bronzați, dar zonele turistice sunt foarte bine organizate. E un flux mare de turiști și mulți dintre ei ies și seara la plimbare. Ești safe! 🙂

Atenție la circulație. Dacă nu ești atent, sunt șanse foarte mari să te poți lăuda în Rai că ai murit în capitala fostului imperiu. Noi am stat pe o stradă de a lor îngustă să mâncăm și erau să mă capseze de câteva ori cu oglinzile. Doar zic! 🙂

În rest dacă aveți nevoie de sfaturi sau informații – comment, email, telefon.
V-am pus și câteva poze care le-am tras în weekend.

Colosseum din Roma Arch of Constantine

Vatican seara Basilica Sf. Petru

Forum Imperial Muzeul Vatican

Piata Spania din Roma Fontana di Trevi

4 thoughts on “Roma trip

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: