Informatii pentru excursie la Barcelona

Bine v-am regăsit!

Barcelona - Sagrada Familia

În Mai am fost prima oară la Barcelona (da, știu, e aiurea să postezi după 3 luni părerile) dar noroc că am deprins obiceiul de a-mi nota când sunt acolo câteva idei.

Deși este în primele 5 orașe vizitate de mine ca și frumusețe, am făcut foarte puține poze (am uitat aparatul), tocmai pentru că am fost impresionat de ceea ce am văzut.
Mergând pentru prima oară în Spania, înainte să plecăm nu mi-am creat așteptări tocmai din cauza preconcepțiilor naționale – plin de români, căpșunari, portocalia, țâran în Spania, țigani, etc.

Foarte greșit să credem asta. Barcelona este un oraș superb, curat, cosmopolit și plin de turiști din toată lumea.

Mai jos aveți câteva sfaturi pentru cei care merg prima oară la Barcelona.

1. Drumul și cazarea
Așa cum ne-am obișnuit, am plecat cu Wizzair din Timișoara, drum direct la Barcelona cu 600 de lei dus/întors 2 persoane.
Cazarea a fost o nucă tare, prețurile sunt mari pentru ce praguri valorice îmi setez când mergem în excursii de un week-end.

Am găsit un hotel pe Booking.com (care defapt era categorisit hostel) la 3 stații de metrou de centrul orașului și a ieșit cât de cât ok, 300 de euro 4 nopți, doar cazarea (nimic altceva inclus).
Am luat bilete de la aeroport pentru bus (sunt mai multe companii și pleacă o dată la 20 de minute).

2. Transportul în comun
Extraordinar cât de dezvoltat este. Practic poți ajunge oriunde în oraș (și relativ repede) cu oricare mijloc, fie că este metrou sau bus.
Ne-am luat un card pe 3 zile de transport (20 eur de persoană) dar care atenție – nu include Telefericul de Mondjiuc sau Trenuletul pentru Tibidabo (deși cei de la informații ne-au zis că e OK).

3. De vizitat
Am încercat să vizităm tot, cu riscul de a savura prea puțin din fiecare și cred că am acoperit mare parte din atracții.
Ce mi s-a părut spectaculos – Parc Guell, Tibidabo (ce priveliște!), Muzeul Catalunya, Piata Espana, Piata Catalunya și Mercat de la Boqueria (un freshmarket fantastic) și da, Camp Nou, stadionul lui FC Barcelona.
Orașul este plin de muzee, am vizitat și Muzeul Picasso, dar care este mai mult plin de contribuitori mondiali care s-au inspirat și de lucrări/încercări a lui mai nereușite.

4. Prețuri
Față de alte orașe europene este un pic mai “piperat”. Am experimentat bucătăria spaniolă cam în toate zonele orașului (alegeam o stație de metrou când ni se făcea foame și mergeam 3 stații în oricare direcție, după care căutam cel mai apropiat restaurant) și ajungeam să plătim pentru 2 persoane între 30 și 45 de euro.

5. Shopping
Partea de servicii și alimentară este externalizată în totalitate la arabi. Orice business care vinde ceva comercial (haine, suveniruri, mâncare sau băuturi) este ocupată de ei.
Totul se poate negocia – dacă vrei să îți iei un tricou, prețul pornește de la 40 de euro (de exemplu) și până ieși din magazin poate să ajungă până la 15 euro. Deci la negociere cu voi!

Sfaturi diverse:
– Noi dacă eram mai inspirați, poate căutam mai din timp cazare și pe airbnb.com sau pe 9flats.com. Booking a avut o diversitate mare, dar nu pentru bugetul nostru.
Nu vă lăsați păcăliți de mirajul distantelor mici între obiective. E foarte multe de mers, veți regreta ca și noi, prima zi în care am făcut turul orașului doar pe jos.
O paella bună se poate mânca oriunde, chit că este restaurant elegant sau un fast-food arăbesc.
Cremă cu factor mare de protecție. Vremea în Barcelona este atât de dubioasă încât nu realizezi că te-ai ars doar după ce îți schimbi un strat de piele. Temperatura este pe la 27-28, dar este atât de scăzută fiindcă e briză puternică.
– Dacă totuși ești erou și vrei să mergi fără mijloace în comun, poți să închiriezi biciclete. Nu am crezut că e atât de dezvoltat la ei, altfel poate ne plănuiam altfel traseele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.