Despre Cascada Bigar

cascada-bigarA început să se audă de ea pe la începutul lui ianuarie când a apărut un articol cum că este inclusă în top 8 cele mai frumoase cascade din lume. Nu mai știu ce ziar a scris primul articol, dar dacă l-ai citit pe unul, le-ai citit pe toate.

Cascada Bigăr este situată în Caraș-Severin pe Valea Minisului din Muntii Aninei, chiar la Paralela 45. Popasul făcut pentru paralelă este în paragină, foarte mare păcat de ea și cascada se vede chiar de pe podețul pe care îl treci spre urcarea pe un deal.

Acum vreo 6-8 luni am văzut o poză foarte artistică făcută la cascadă (aceeași care apare în toate articolele) și i-am zis la Anca să mergem să vedem că mi se părea superbă. Nu vreau să fiu rău, e foarte frumoasă, dar e mică și nu chiar așa spectaculoasă.

Ceea ce e păcat e că popasul este total în paragină. Dacă tot s-a făcut atâta lobby și a fost nominalizată într-un top pentru cele mai frumoase cascade din lume, poate se sesizează Prefectura județului Caraș Severin și se apucă de renovat în zonă. Drumul până acolo e foarte bun apropo, puteți merge liniștiți să o vedeți.

5 thoughts on “Despre Cascada Bigar

  1. Buna ziua
    Din punctul meu de vedere, ca sa-ti dai cu parerea despre aceasta cascada, ar trebui sa o vezi in mai multe faze/etape ale ei, pe parcursul unui an intreg. Aspectul ei depinde foarte mult de sezonul in care se viziteazaa (ma refer strict la cascada, nu popasul care e jalnic). Eu vad aceasta cascada de 33 de ani si am vazut-o si mai frumoasa decat in poza publicata. Am vazut-o si fara pic de apa, in anii de seceta…etc.
    Dar da, ar trebui mai mari sa faca ceva cu popasul, care pana la revolutie era minunat.

  2. Imaginea cascadei este mai mult decat incantatoare, de ce?
    Felul cum au crescut plantele in jurul cascadei ofera o imagine de viata de parca tot ce este atins de apa prinde viata sau creste tot mai mare!
    Superb, multumesc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: