Informatii despre vizitat Milano in 2013

Am vizitat Milano în 6 ore. Serios. Am ajuns în oraș pe la ora locală 8:30 dimineața și eram doar noi, țiganii și senegalezii prin zonele turistice.

Pe scurt, cum v-am obișnuit deja, despre Milano:

Obiective turistice în Milano:

O tură rapidă de 3 ore acoperă Palatul Sforzesco, Domul, Vittorio Emanuele, Scala(Opera) și strada Buenos Aires. Mai e muzeul cu Cina cea de Taină dar cică trebuie să rezervi cu lunile înainte. Nici nu ne-am stresat.
Da, e frumușel orașul, dar nu sunt atât de multe lucruri remarcabile de vizitat. Pe partea asta, sunt puțin dezamăgit. La aproape 1,5 milioane de oameni tot arată ca și un ”orășel”.

Stadionul San Siro (Giuseppe Meazza) este de vizitat neapărat. Și dacă ești fan echipe mai obscure, gen Juventus, chiar este un monument și o chestie mișto de văzut. Impresionant.

Transportul în comun la Milano

Ieftin față de capitalele Europei. Un bilet pe 48 de ore, cu drumuri nelimitate și pe orice transport în comun ne-a costat 8,25 euro de persoană. Dacă luam câte un bilet, ne costa 1,5 euro. E clar că vor să încurajeze abonamentele.

Cazare, mâncare, cafenele

Cazare am găsit la un hotel de 4 stele, un pic departe de centru dar la 100 de metri de stație de metrou. Dacă vrei să ai și cât de cât condiții trebuie să te gândești la un 120-130 de euro buget pentru 2 nopți.

Am mâncat și în centru la pizzerii, dar am mers și la restaurante mai mici de zone. Diferența între ele a fost mare, atât la preț, cât și la calitate. Cele de zonă sunt afaceri de familie și sunt o experiență culinară extraordinară, cele din zona centrală sunt doar chestii comerciale. Un preț decent la pizza e în jur de 6 euro, în centru te învărți pe la un 10,11 euro per pizza.

Peste tot cafeaua este 1 euro. E plin de Segafredo Zanetti și mai puțin Lavazza și illy. Cafea bună, să zicem.

Cumpărături la Milano

Subiectul fierbinte al articolui. Da, este ca în filme, prețurile sunt excelente în ianuarie. Nu mi-a venit să cred că mi-am cumpărat o pereche de blugi crem (adică eleganți pentru mine) cu 16 euro. Și Anca și-a luat 2 perechi și încă câteva chestii cu care am ajuns la cam 16 obiecte – 70 de euro. Cu 3 milioane în România nu puteam să luam așa ceva și chiar dacă luam, nu găseam așa diversitate și calitate.

Am intrat la Louis Vitton, 23.000 de euro o poșetă. Am început să strângem….

Concluzii, păreri.

Merită un weekend break, dar nu vă înghesuiți să stați mai mult de 2 zile. 2 zile și 2 nopți sunt suficiente pentru vizite, cine romantice și cumpărături pentru ea. Noi am prins bilet cu 90 de lei dus-întors Timișoara – Bergamo 2 persoane. 90 de lei….

Atenție la țigani. Nu contează că suntem de-ai lor, și la noi au atentat fără nici un fel de rușine. Dacă vrea unu să intre în vorbă cu tine, cel mai probabil este român.

Nu au metrou noaptea. La 12 se închide prăvălia, dar circulă busuri cam pe aceleași trasee. Foarte important dacă pleci foarte devreme cu avionul.

Wi-Fi moca este o provocare de găsit. Nici măcar la McDonalds nu mergea bine. La hotel, deși 4 stele, am avut doar în lobby și trebuia să îl pontăm o dată la jumătate de oră….

[nggallery id=9]

2 thoughts on “Informatii despre vizitat Milano in 2013

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: