Scrisoare catre Europa

EYOWF-LOGO

Bună ziua,

În primul rând, vrem să îți mulțumim pentru ocazia de a organiza Festivalul Olimpic al Tineretului European. Suntem foarte mândri și bucuroși pentru că de obicei ajungem să vedem la televizor evenimente de genul ăsta. Noi credem că ne-am pregătit destul de bine și am pus la dispoziție cam tot ceea ce am putut.

Dar știm la fel de bine că sunt unele chestiuni/detalii care le puteam face mai bine. Printre ele:

1. Puteam să promovăm mai mult evenimentul printre locuitorii noștri. Noroc cu știrile că altfel poate nu aveam nici un spectator. Nu am avut foarte mult timp, știam doar de câțiva ani că vom organiza, și nu am putut să pregătim pachete pentru cei din alte orașe care ar vrea să vină. Asta e, noroc că sunt mulți părinți ai participanților și plus, Brașovul este destul de mare.

2. Arena Ion Țiriac este o arenă ultra-modernă și nu a fost nevoie să investim foarte mult. Nu o comparăm cu stadioanele mari, dar avem și noi vreo 1500 de locuri. Suficient, zicem noi. Doar e olimpiadă de tineret…
Complexul-sportiv-Ion-Tiriac-Brasov
3. Transmisia TV nu e grozavă, dar cine se mai uită la televizor în ziua de azi? Era păcat să investim mai mult în așa ceva, să încercăm să convingem străinii care ar vrea să ne viziteze că suntem destul de moderni.

4. Am avut concert cu cea mai celebră cântăreață din lume. A fost superb, păcat că nu am investit în sistemul de sonorizare și nu ne-am gândit că e cam frig și nu va putea să performeze foarte bine. Oamenii au fost încântați, la un moment dat puteai să auzi cum strigă vreo 2 copii Inna, Inna!

5. Am adus oameni care să sară pe pârtia improvizată din lemn. Ce mai, spectacol. Jumătate din ei au sărit ca și bunicile noastre, și cealaltă jumate au sărit și și-au dat cu coastele de lemn. Fiind foarte întuneric, pentru că nu am luminat, păreau că joacă periculos. Misiune îndeplinită.

5. Ne-au zis oamenii să comunicăm pe online cu spectactorii, și am făcut-o. Am făcut un cont de twitter și unul de facebook. La facebook toți sunt experți, așa că merge strună! Punem poze, link-uri și lumea dă like. Să vedem dacă ne merge sistemul ca să o facem bine și la cele 9 probe. Twitter-ul în schimb, nu ne merge așa bine. Aruncăm acolo link-uri de la eveniment, dar parcă lumea ne ignoră. Hashtag? Nu, nu avem voie cu droguri…

6. Nu ne-am hotărât încă pe numele evenimentului. Străinii zic EYOWF, noi îi zicem FOTE. Site-ul l-am făcut eyowf2013.ro, dar pe toți prezentatorii i-am pus să zică FOTE. Încurcat? Se putea și mai urât…

7. Îți place mascota noastră, Martin? Ca să fim siguri, am adus mai mulți și îi punem să se plimbe în același timp printre spectatori. Ah, trebuia doar unul să fie în același timp? Nu-i așa mare problemă…

Dragă Europa, nu vreau să ne înțelegi greșit. Am pus toate chestiile astea pe foaie doar ca să vezi că am remarcat ce nu am făcut bine. Data viitoare vrem și facem totul ca la carte.. Doar să mai ai ochi și pentru noi.

E o mândrie să organizezi așa un eveniment, și mă bucur pentru cei care au făcut-o. Nu am vrut să le denigrez munca, dar trebuie să fim cât mai atenți la detalii când vine vorba de așa ceva.

Sursă poză

6 thoughts on “Scrisoare catre Europa

  1. Servus
    Nu am urmarit decat festivitatea de deschidere dar am inteles ca asa este.
    Scrisoarea trebuie sa ajunga la batrana Europa.Ai perfecta dreptate.

  2. Romania continua sa dezamageasca in continuare Europa, ma gandesc oare de ce unii refuza sa intre un UE, desi sunt europeni, motive sunt … probabil din cauza ca toata lumea crede ca anumite tari sunt practic cumparate de catre UE.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: