Fm 2010

football manager

Soarta cred că m-a făcut să cumpăr Cațavencu chiar azi. Să citesc chiar articolul despre un joc care mi-a luat ceva zile bune din viață. Oricum ar fi, e genial. Mi-am zis că nu dau copy paste la chestii pe blog, dar chiar m-am regăsit in ceea ce transmite jurnalistul. Chiar e tare.
Pentru cei care nu prea știu sau nu au auzit, au fost mulți antrenori din Spania și Italia care au zis despre jocul ăsta că este pentru ei un fel de ghid de transferuri. Pot vedea vârsta, istoricul jucătorului, unde a jucat, câte meciuri a jucat și cel mai important, o evaluare a atributelor personale.

Articolul îl găsiți aici

Autorul Arsen Vanjer

Omenirea trebuie să ştie: între jucătorii de Fifa Manager şi cei de Football Manager există un război de cînd lumea. Lumea simulatoarelor de fotbal. Noi, pasionaţii de Football Manager, sîntem de părere că aceia care joacă Fifa Manager sînt nişte fătălăi. Imediat vă explic ce şi cum. În primul rînd, Fifa Manager porneşte cu selectarea unui nivel de dificultate a jocului. Pentru noi, Football Managerii, nu există aşa ceva. La noi, dificultatea jocului coincide cu realitatea. Nu ne încălzeşte cu nimic că dăm pe „easy“ şi-l transferăm pe Cristiano Ronaldo la Building Vînju Mare pe un sac de cartofi, iar salariul i-l plătim în saci de glet.
Ca şi cînd nu ar fi fost de ajuns, Fifa Manager mai are un mare defect: în afară de partea profesională, trebuie să te îngrijeşti şi de viaţa sentimentală a managerului. Dacă nu ai prietenă, vei pierde puncte şi personajul tău nu va performa. Aşa că îţi faci una. De care apoi trebuie să ai grijă, ca şi cînd relaţiile cu jucătorii şi membrii staff-ului tău nu ar fi de ajuns ca să te ţină ocupat.

De exemplu, trebuie să fii foarte atent să-i iei un cadou atunci cînd aniversaţi ceva, altfel te va părăsi şi vei intra în depresie, ceea ce va afecta jocul echipei. Spuneţi şi voi: cît de gay sună asta?

La Football Manager nu există asemenea poponăreală. Ce nevoie ai de o prietenă în joc? Ai deja una acasă, în viaţa reală, care stă îmbufnată în pat şi se uită cum petreci ore bune în faţa calculatorului. Asta ţi-ar mai lipsi, să afle că ai o prietenă în joc căreia îi porţi de grijă mai mult decît ei.
Football Manager 2010, pe de altă parte, e de departe cel mai realist joc de fotbal creat vreodată. Eu, de exemplu, am găsit prieteni din copilărie care acum joacă la Minerul Motru şi sînt personaje în joc. Am aflat, cu ocazia asta, ce greutate şi înălţime au, ce temperament, cît poartă la pantof şi pe cît sînt născuţi. Pe bune! Acum pot liniştit să deschid Football Manager-ul cînd vreau să aflu dacă nu cumva e ziua unuia dintre ei. Şi uite cum Football Manager te ajută în viaţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.