Ce avem nevoie zilele astea

Și, ce mai faci? Enervantă întrebare. Îmi doream odată cu acest șoc global să schimbăm ceva obiceiuri conversaționale. De exemplu, eu aș înlocui “Ce mai faci?” cu “Tot negativ, tot negativ?

Mai fain de schimbat zilele astea însă este o mentalitate. Sau putem să îi zicem meteahnă. O meteahnă care nu e prezentă doar la noi, ci iese la iveală și în alte societăți care au trecut printr-un val de populism în politica recentă.

Mă refer la lipsa de încredere în autorități. Sunt conștient că e dificil să le oferi încrederea. Urmăresc (cu greu, recunosc) tot ce se întâmplă în comunicarea publică în această perioadă și da, suntem execrabili. Măcar am reușit să uniformizăm în discurs epidemiologii , că începutul nu a fost deloc promițător. Avem și noi vreo 3, 4 mai răsăriți și fiecare lansa câte un scenariu diferit.

Sunt foarte multe lucruri de schimbat și reparat și astea se pot face de început prin 3 lucruri simple:

  • fii corect
  • nu îl mai vota
  • implică-te

Pe viitor dacă îmi găsesc cuvintele mai bine voi scrie un articol despre implicare și ceea ce înseamnă conceptul pentru mine.

Și vă zic și de ce e nevoie să trecem peste retorica asta de nemulțumire și dezamăgire continuă – ura crează adevărați monștri.

Da da, știi despre ce zic. Pune-ți folia de aluminiu pe cap, fiindcă mă refer la 5G, Cabala, Masonerie, Bill Gates, Mai moare cineva de altă boală în România?, Vor să ne înfometeze, Vor să ne sărăcească, Vor să ne fure pădurile, Vor să dea tunuri, Vor să ne vaccineze, Vai de noi, Tu cunoști pe cineva cu Covid19, Nu a murit nimeni – e o răceală, etc.

Dacă mi-ai citit articolul de acum câteva zile, am scris acolo că omul prost e omul extremelor. Și prin asta nu vreau să insinuez că doar oamenii mai nepregătiți și neinformați cred în teoriile conspirației, dar al naibii că mulți dintre ei sunt în acea categorie.

Ce avem nevoie acum, cel puțin până la prima eliberare 15 mai, este înțelegere și răbdare. Nimeni, dar absolut nimeni nu are de căștigat într-un capitalism fără consum (dacă până și nenea Buffet a pierdut 50 miliarde $ până acum).

Așa că vă rog, pe cei puțini care ați ajuns la finalul unui articol pe un blog banal: să aveți răbdare și înțelegere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.