Praga trip

Centru Praga

Pe scurt, despre Praga.

-Foarte frumos orașul, curat, enorm de mulți turiști. Merită vizitat.
Nu schimba bani pe stradă. Peste tot sunt afișe să fii atent la speculanți și e pe bună dreptate așa. Pe noi repede ne-a racolat unul care știa unpic românește să ne schimbe el bani.
Atenție la casele de schimb. Toate afișează 2 cursuri: unul e cel normal(23 de coroane pe euro) și unul care are mesajul ”under the limit” si e 16 coroane. Limita e 3000 de euro. Adică dacă schimbi sub 3000 de euro, îți schimbă la 16. Știu, mare hoție.
Cel mai simplu e ori să îți schimbi la hotel ori la sedii de bănci. Întreabă totuși în prealabil cât îți dau în schimbul sumei pe care o vrei.
-Hotelurile sunt scumpe. Alea care sunt la preț ok, au o calitate inferioară față de alte țări. Nu te aștepta la uber-calitate la 4 stele, nu sunt prieteni cu termopanul.
-Ia-ti de la orice Tabak Shop hartă cu Praga. Merită, orașul e mare.
-Nu are rost să te complici cu mașina. Locurile de parcare sunt peste tot cu plată, ajunge pe la 20 de euro pe zi parcarea câteva ore. Metroul, bus-urile și tramvaiele au bilete comune. 110 coroane (4,50 euro) poți să folosești oricare dintre ele o zi întreagă (24 de ore).
-Sunt oameni punctuali. Ni s-a zis de la hotel că facem 8 minute cu autobuzul până la stația de metrou. Apăi 8 minute pe ceas am făcut.

Am mai scris dacă te interesează despre Budapesta și Paris

10 thoughts on “Praga trip

  1. La cehi sunt 3 beri puternice: Pilsner Urquell, Budweiser Budvar și Krusovice. Mie cel mai mult îmi place Krusovice și dacă nu mă înșel se găsește și în România 🙂

  2. intotdeauna se schimba banii la banca ca sa fie cel mai sigur, Praga mi se pare pe departe cel mai frumos oras din europa

  3. Ati vazut si voi centrul si ati zis ca e tare frumos.. din pacat nu e nici pe departe frumos, inafara de cladirile vechi, e un oras ca oricare altul. Nu merita vizitat, decat daca esti arhitect. Plin de hoti, de tzepari, curve (prostitutie legalizata) si negrii ce incearca sa iti vanda ceva “dope”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: