O scrisoare catre noul primar al orasului

Dacă tot am schimbat culoarea politică a orașului și chiar și numele primarului, m-am gândit la o scrisoare deschisă cu ceea ce văd eu important de făcut în Timișoara.  Dacă aveți idei sau alte direcții care ar trebui să le aibă primarul, lăsați un comment.

Bună domnule Robu,

Deși nu v-am votat și nici nu mi-am imaginat că aveți șanse la câștigarea postului, s-a întâmplat. Sunteți noul primar al mândrului nostru oraș, Timișoara. Felicitări.

Sunt sigur că știți deja că acest scaun vine cu responsabilități serioase.  Continuitatea din ultimii 12 ani a avut legătură directă cu mentalitatea locală de a menține răul cel mai mic. Pasul făcut ieri de timișoreni mi se pare unul îndrăzneț. Sunt unele lucruri care poate le aveți categorisite și dumneavoastră ca necesare pentru acest mandat, dar aș vrea să trecem din nou peste ele:

  • Timișoara nu are încă un inel întreg de centură pe care să trimitem vehiculele cu gabarit. Cred că trebuie să aveți în vedere asta.
  • Primarul anterior a dat undă verde la crearea multor piste pentru bicicliști. Obiceiul trebuie să continue la primărie și să susțineți acest proiect frumos.
  • Timișoara încă mai are parcuri frumoase și câteva dintre ele au fost renovate recent. Sper să nu se întâmple nimic rău cu acest aspect al orașului.
  • Crearea unui mediu propice pentru turiști. Nu vorbesc acum de crearea întregului sistem. Trebuie implementat un circuit, o infrastructura formată care să devină punctul de reper pentru turiști. Avem hoteluri, avem transport în comun și avem ce arăta turiștilor. De ce să nu ne folosim?
  • Investițiile străine au fost o provocare pentru mandatele domnului Ciuhandu. Sunt sigur că se poate lucra la acest aspect și trebuie să fie un punct forte al d-voastră.
  • Traficul și decongestionarea lui. Nu știu dacă se poate face ceva, dar trebuie să fie pe listă tot timpul.
  • Relația cu București-ul. Aici am înțeles că punctul forte al d-voastră. Mă bucur, sper să nu mai fim tot timpul dați la o parte doar pentru că orașul nu avea culoare politică potrivită.

Cam astea sunt punctele importante pentru mine acum. Mai sunt și altele, poate câteva zeci sau chiar sute care sunt în mintea locuitorilor. Nu vrem totul de la d-voastră, dar nici nimic.

Dacă această scrisoare ar ajunge la Robu, tu ce ai mai adăuga la listă?

 

15 thoughts on “O scrisoare catre noul primar al orasului

  1. Eu am o problema cu cladirile istorice care s-au retrocedat stim noi cum… Ar trebui cercetat tot si luate de la cei care le-au luat in baza actelor false.

  2. – Fatadele unor blocuri … si aici vorbesc mai mult de blocul meu care este in curs de izolare cu polistiren si au inceput sa dea culori – si au ales niste culori ORIBILE ! Un Gri comunist cu un galben pal … chair nu exista o entitate ce poate controla o uniformitate cromatica a orasului ? Casa e a ta … o vopsesti cum vrei tu … dar un bloc de locuinte in timisoara trebuie sa arate model … la mine pe strada – Balantei in calea Girocului sunt 3 blocuri cu 3 fatade cromatice diferite – e un fel de skittles acolo …

  3. Poate si refacerea trotuarelor ar trebui a fie o prioritate, sunt intr-o stare deprorabila, e imposibil sa alergi dimineata nici pe Splauiul N. Titulescu, nici pe Tudor Vladimirescu, sunt doar urme de trotuar. La fel taxe in parcuri nu mi se pare o idee stralucita, eu n-am mai vazut asa ceva, acum e taxa (si program) in Parcul Copiilor, am auzit ca se doreste si in Parcul Rozelor… nu e OK.
    Iar pistele de biciclete sunt f. f. putine si cu multe intreruperi. E de lucru la greu pana va arata Timisoara asa cum ar trebui.

  4. Cel mai important este sa atraga investitori straini, nu avem in acest moment in afara de automotive companii care sa sustina locurile de munca. Clar trebuie sa fie investitii majore in infrastructura, uite Falca cat ii de corupt a facut autostrada si centura. Timisoara a ramas mult de tot in urma, si asta clar se datoreaza lipsei de interes a lui Ciuhandu, a facut mult prea putine in atatia ani de mandat. Primul mandat a fost serios, gospodar dar apoi incet incet s-a plafonat……

  5. Recondiționarea clădirilor din centrul orașului. Am înțeles că o parte din costuri trebuie suportate de proprietari, dar clădirile sunt bucăți de istorie și nu putem să le abandonăm doar pentru că pensionarii care locuiesc în ele nu-și permit să achite sume imense pentru renovare.

  6. subscriu la tot ceea ce s-a scris mai sus si in plus doresc ca toate aceste lucruri sa se intample repede fara scuza cea mai placuta primarilor romani: cea prin care dau vina pe predecesori !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: