Asta e tara in care traim

E o țară în care legea se aplică pentru a da exemplu cu tot cu riscul de a crea precedente periculoase. Trebuie doar să ne gândim că de ieri seară, putem face pușcărie fără să fie nici o dovadă contra noastră.

E o țară care caută atât de mult teribilismul și să umilească, că cei care stăteau în fața casei și filmau sau făceau poze își doreau atât de mult să se întâmple ceva rău, că pur și simplu au transmis presiunea asta mai departe.

E o țară în care va trebui să răspund la telefon cu ”bună ziua domnule colonel” fiindcă sunt mai multe șanse să fie colonel decât să fi făcut armata.

E o țară în care dacă s-ar institui stare de urgență și ar prelua armata conducerea statului, ar fi tot PDL-ul la putere.

Nu contează dacă e sau nu vinovat. Contează că s-a vrut să fie umilit, batjocorit și scos din cursă. Și au reușit.

18 thoughts on “Asta e tara in care traim

 1. Din pacate trebuie sa iti dau dreptate… insa partea trista este ca nu avem nici o sansa sa schimbam ceva foarte curand!

 2. Nu sunt de acord cu tine nici pe departe.

  “Nu contează dacă e sau nu vinovat. Contează că s-a vrut să fie umilit, batjocorit și scos din cursă. Și au reușit.”

  Seriously? NU CONTEAZA daca e sau nu vinovat ?!

  Nu sunt genul de om cancanist, ma doare undeva de Nastase dar am o bucurie sinistra ca se intampla asta.

  Nastase, acest om cu fata de porc a batjocorit multa lume, a umilit un Popor prin faptele lui si si’a batut joc de tot ce inseamna popor roman.

  Ar trebui sa simt compasiune pentru el? Nu, sub nicio forma.

  Si daca e sa ma modelez dupa “Contează că s-a vrut sa (…)”, ma bucur enorm ca s’a intamplat asta pt. ca indiferent de interestele politice acest “s’a vrut sa” ne arata si faptul ca s’au trezit si astia mai tineri si incep sa curete tot ce misca din curvele vechi. Ca isi vor face loc ei, e alta poveste.

  Vreau sa’l vad si pe Ilici langa el, eventual cu un glont sub barba si voi dormi linistit.

 3. Din pacate “astia tineri”, care s-au trezit, au facut-o doar pentru ca si-au dat seama ca asta e momentul sa-si faca loc si ei mai aproape de “ciolan”. Nu exista pic de altruism, in tot acest circ. Actuali lideri la prima tinere vor sa scape de vulpile batrane, pentru ei, nu pentru noi.
  Din punctul meu de vedere tot acest episod a fost un simplu circ grotesc prin care unii au vrut sa isi umfle muschii in vazul tuturor, si poate, poate, sa pregateasca terenul unui alt episod de deviere a opiniei publice de la viitoare probleme reale si iminente.
  A. Nastase e departe de a fi usa de biserica, dar … de ce l-au luat noaptea? De ce asa o expunere de forta?

 4. Pt că e mai ușor să-ți înschenezi suicidul când sunt mai puțini gură cască.

  Oricum până ce criminalul mineriadelor nu zace după gratii și românul nu prinde curaj să deschidă gura tot degeaba, tot cu bagaj suntem.

 5. Ce căcat mah? Tipul a comis fapte pentru care a fost condamnat la câțiva ani de închisoare (ar merita mult mai mulți) și e deranjat că l-am deranjat în timpul cinei sau când se uita la meci? Las-o mă că deja e prea de tot.

 6. Bravo lui. Ce-i care au venit trebuiau să vină să îl înștiințeze de sentință și să îi acorde alea 24 de ore. Nu e criminal, nu e violator, e persoană publică și putea fi pus cu consemn la frontieră dacă chiar era frică că va fugi.

 7. Eu sincer asta cu imediata a fost fabricata de jurnalisti. Decizia este definitiva si urmeaza sa fie pusa in aplicare, dar nu scrie niciunde imediata? Ai ceva link?

 8. “Tipul a comis fapte pentru care a fost condamnat la câțiva ani de închisoare (ar merita mult mai mulți)”

  Problema este că atâta timp cât întreaga clasă politică este coruptă în cel puţin egală măsură, cazul Năstase devine doar un proces spectacol gust cu politic. Nu neg eventuala vinovăţie a lui Năstase, doar subliniez ipocrizia şi scopurile necurate ale celor care l-au acuzat. La fel s-a întâmplat nu demult şi în cazul ui Borbély. Când cineva devine incomod pentru elită, se găseşte sau se înscenează câte un caz penal pentru a-l elimina. Tactică clasică care datează încă din antichitate…

 9. @Daniel Sima – “Art. 415 – Cod de procedura penala – Hotărâri executorii – Hotărârile instanţelor penale devin executorii la data când au rămas definitive.”

  @Aron – Nimeni nu are impresia că România e egală cu Germania datorită deciziei de ieri. Totuși, e un pas înainte. E un mare pas înainte. E un IMENS pas înainte. Cât despre scopuri necurate și ipocrizie … nu știu dacă Năstase poate să facă astfel de trimiteri. Printre cei care-l acuză se numără și Macovei și nu cred că poți să faci asemenea acuzații în mod credibil la adresa ei.

 10. Mersi Alin. Deși e vag aliniatul, nu vreau să incep o polemică și pe tema asta. Mă bucur că sunt păreri de diferite și fiecare vine cu argumentare, dar poate un pic cam mult exagerăm și bravăm 🙂

 11. Nu știu ce e vag în “la DATA când”, dar fie. Totuși, pentru că sunt unu dintre oamenii ăia răi din țara asta în care trăim, îți mai dau o jumătate de veste proastă. E posibil ca acea condamnare pe care a primit-o înainte în dosarul Zambaccian – 3 ani cu suspendare pentru șantaj – să fie considerată recidivă și prin urmare să se ‘taie’ partea aia care zice că-i “cu suspendare”. Nu sunt foarte sigur pentru că specializarea mea nu-i Dreptul și cei cu care am vorbit pe această nu erau foarte siguri, dar e undeva pe la 50-50.

 12. Pentru că nu mă pot liniști, mai ofer o frântură de informație:
  “Ştiţi bine că eu, de nenumărate ori, în legătură cu Băsescu am întrebat chiar in şedinţe mari când dăm verde pentru Băsescu. S-a dat târziu dosarul lui, acuma. Cu celelalte este o altă treabă pe care eu am spus-o în surdină colegilor. Acum este momentul să o spun tare. Sunt doua-trei care vin tari şi importante, dar vreau să vă spun ca în aproape toate, mi s-a spus, dăm şi de oameni de aici. Sunt dosare extrem de complicate şi atunci le-am lăsat în stand-by ca să vedem cum le lucrăm”. – Rodica Stănoiu, 2003, extras din celebrele stenograme PSD

  Cine are chef de mai mute detalii e invitat să citească rapoartele vizând libertatea presei din perioada 2000-2004 disponibile aici: http://www.activewatch.ro/stiri/FreeEx/Rapoarte-anuale-FreeEx-79.html
  Puteți începe cu cel din 2004. La pagina 8 veți găsi unele informații interesante.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: