Recomandari pentru Milano

milano-italyVineri dis de dimineață plecăm la Milano pentru 2 nopți.

Deși m-am plimbat mult prin Italia, tot timpul Milano am reușit să îl evit. De data asta am lovit în plin, am prins bilete de avion cu 90 de lei dus-întors (2 persoane) și cazare relativ ieftină.

Avem 2 zile pline în care putem vizita, deși nu cred că sunt atâtea de văzut. Nu am mai găsit bilete la operă, să vedem cum rămâne cu vizitatul ei. Internazionale și AC Milan nu au meciuri în timpul în care suntem acolo, deci parcă nu ni se arată o ieșire socială în grup mare.

Aveți ceva recomandări pentru vizitat și cumpărături? Nu mă duc acolo să îmi iau haine, dar nici nu călătoresc singur și cel mai probabil compania feminină va vrea să își spele ochii.

În plus, am nevoie de recomandări de restaurante. Cred că internetul încă suferă la domeniul ăsta. Am găsit ceva site-uri, dar este atât de subiectivă chestia, că nu știi dacă poți să ai încredere.

Zoltan, mai ții minte ceva din 2008? 🙂

11 thoughts on “Recomandari pentru Milano

  1. Pai, central pe langa dom, ar fi de vazut: Scala (opera), castelul Sforzesco, Galleria Vittorio Emanuele II pe strada cu acelasi nume gasiti magazine ale brandurilor de imbracaminte cu preturi decente, strada aceasta duce spre zona din Milano denumita Quadrilatero d’oro (zona cu magazinele de lux), Domul, pe care va recomand sa si urcati (intrarea pentru lift este undeva in partea stanga a Domului. Tot in zona centrala este si Muzeul de arta contemporana sau cam asa ceva. Aproape de castelul Sforzesco este si un parc, in acest parc este un turn de unde se poate admira orasul.
    Sa mergeti si la Santa Maria delle Grazie, acolo este expusa Cina cea de taina a lui Leonardo da Vinci (nu o sa puteti vedea fresca, rezervarile se fac cu multe luni inainte), in drum spre Santa Maria delle Grazie va recomand sa treceti si pe la Muzeul national de stiinta Leonardo Da Vinci.
    La stadionul Meazza nu prea are rost sa mergeti daca nu e meci.
    Mai ar fi Basilica di Sant’Ambrogio, se poate vedea odata cu Santa Maria delle Grazie.
    Sunt doar lucruri pe care am apucat sa le vad eu, nu vreau sa vorbesc de obiectivele pe care nu le-am vazut.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: